Bianca
0486-464128
06-17247442
naza50xl@kpnmail.nl
Lonneke
06-41071534
L.M.H.jans@gmail.com

Over ons

 

Bianca van Beem (26-03-1973) ontdekt als peuter de dierenliefde en is uren zoet met tekenen en verven. Niet alleen op papier, ook de poppen en alles wat er voor mijn ogen komt wordt beschilderd. Op mijn 9e wordt de kattenliefde aangevuld door een paardje, waar vele vrije uurtjes in zitten. Het tekenen en schilderen wordt nieuw leven ingeblazen als ik bij Annemiek Runge les volg in dierportretten met pastel,  gevolgd door olieverf lessen bij Robert Maille. Sinds 4 jaar volgt ik  aquarel les bij Annie Meussen.

Olieverf blijft favoriet, samen met de paarden prikkelt het mijn brein tot vrije expressie. De vreugde, liefde en vrijheid van het leven, in het bijzonder van dieren, wil ik tot uitdrukking brengen en delen met de kijkers.

Lonneke Jans (15-12-1982) kreeg het schilderen met de paplepel ingegoten via Anneke (haar tante). Na een poosje gewerkt te hebben met olieverf ontdekte ik de acrylverf. De felle kleuren en de mogelijkheid om expressief te werken spreken me hierin aan. Ik heb les gehad van Robert Maillé en Annet Teunissen. Het liefst werk ik naar een foto die ik zelf heb gemaakt op de reizen die ik maak. Genietend van de kleuren en mensen/kinderen; een kind in een draagdoek uit Guatemala, een zwierige vrouw uit India. Of geïnspireerd door de Mexicaanse Frida Kahlo. Duik samen met mij in deze kleurrijke wereld en ga mee op reis!

De overeenkomst met keramiek zijn de kleuren en het experimenteren. Sinds 5 jaar heb ik les bij Jeanne-Marie Engelen. Ik vind het heerlijk om met klei te werken en iets te laten ontstaan, zowel gebruiksgoed als boetseren.

Anneke
06-36165900
annekehendriks@versatel.nl

Voor Anneke Hendriks (03-01-1952) is de grote aanzet tot de schilderskunst Theo van de Steen geweest in 1983. Hij gaf les in diverse technieken zoals olieverf, rietpen, houtskool, potlood, aquarel, acryl en pastelkrijt. Daarna volgde ik cursussen, soms een dag en soms een week door het gehele land, bij onder andere Willem Steenbeek, Robert Maillé, Anita de Baay en Annet Teunissen. Model is mijn specialiteit, maar ook portret vloeit uit mijn vingers alsof ze zo van het doek af stappen.

Momenteel ben ik vooral actief in bronsgrieten. Werken met brons is een ambacht en een groot plezier. Ik heb het geluk gehad dit te mogen leren in de werkplaats van Miet Air in Beers, bij Loek Hambeukers. Kijken, observeren en bijwerken. Het aantal stappen van idee naar een bronzen beeld is niet op twee handen te tellen en juist dat maakt het werken met brons zo interessant en veelzijdig.

  Welkom

  Op zaterdag 17 november is de feestelijke opening van 14.00 tot 16.00 uur.

  Op zondag 18 en 24 november is de expositie geopend van 11 uur tot 17 uur.

  In de Heemkamer word je gastvrij ontvangen, kun je ontspannen genieten van kunst en een praatje maken met de kunstenaars

  This site was designed with the
  .com
  website builder. Create your website today.
  Start Now